A kikerülhetetlen webszövegírás

Lehet szeretni, lehet nem szeretni, a tény attól még tény marad. Ahhoz, hogy a keresőben előkelő helyet kapj, mindenképpen kell a megfelelő webszövegírás. Még ennél is fontosabb azonban, hogy a minőségi tartalommal képes lehetsz a vásárlói bizalmat és elköteleződést elnyerni. A bevételed szempontjából pedig ez a legfontosabb.

Az emberek nagy része manapság először az interneten keres rá egy adott cégre még mielőtt felkeresné az üzletet, vagy vásárolna tőle. Ha nem talál a weben tartalmat az adott vállalkozásról, akkor bizonytalanságot fog érezni, könnyen előfordulhat, hogy másik céget fog választani. Azonban ha rossz, alacsony minőségű tartalmat talál, akkor egészen biztosan nem válik vevőddé. Ezekben az esetekben pedig egyáltalán nem számít, hogy valójában milyen szakember vagy. Az számít, milyen tartalommal kerülsz az internetes keresőt felhasználók szeme elé.

Miért kell neked webszövegírás?

Azok az emberek, akik a keresőn keresztül szeretnének megoldást találni a problémájukra, amire a Te terméked lehet a válasz, nagy valószínűséggel nem szakmai kifejezéseket, konkrét termékeket, szolgáltatókat fognak beírni a Google-be. Sokkal inkább a saját problémájukat, kérdésüket fogalmazzák meg. Az online sikered záloga pontosan az, hogy az embereknek ezekre a kérdéseire meg tud-e jelenni a Te oldalad a keresőben (lehetőleg az első oldalon), felkínálva a Te megoldásodat az számukra.

Nem árulok el nagy titkot, csak akkor fogsz megjelenni az elsők között a listán, ha a Google úgy értékeli, úgy „érzi”, hogy a Te oldalad szorosan kapcsolódik az emberek által keresőbe beírt kifejezéshez. A Google elsődleges célja, hogy a felhasználói számára a lehető legpontosabban megadja a választ a kérdéseikre.

No de miből fogja tudni a Google, hogy a Te oldalad, a Te terméked jelenti a megoldást az emberek számára? Úgy, hogy megmondod neki! Mivel a Google azt fogadja el, amit lát az oldaladon, és az alapján tud megítélni. Lehetsz akármekkora szakértő, ha a weboldalon nem kommunikálod a szakértőségedet, akkor a Google nem fogja elhinni rólad, hogy értesz a témához. Nem is fogja felajánlani a felhasználóinak a Te oldaladat, hiszen ez ellenkezik a filozófiájával.

A webszövegírásról és a keresőoptimalizálásről bővebben PegimaSEO weboldalán lehet olvasni