Így válaszd ki az igényeidnek megfelelő kerékpárt

A kerékpár választás sosem könnyű, hiszen jellemzően évekre veszi az ember az új járgányt, így fontos, hogy jó döntést hozz a termékválasztás során.

Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a szempontokat, amiket érdemes figyelembe venned, ha bringát vásárolsz.

  1. Határozd meg milyen céljaid vannak a kerékpárral, hol és hogyan szeretnéd használni! Ahány felhasználási cél, annyi féle kerékpár típus létezik. Túrázáshoz: túra kerékpár, hosszabb távolságok gyors megtételéhez és versenyzéshez: országúti kerékpár, a városban történő közlekedéshez: városi kerékpár stb.
  2. Határozd meg költségkereted! A kerékpárok, bármely típusról is legyen szó, nagyon különböző árfekvésben érhetők el. A legdrágább nem mindig a legjobb, azonban a feltűnően olcsó kerékpárok megvásárlásától óvva intünk. Azt, hogy mennyit szánsz költeni a kerékpárra határozd meg aszerint, hogy előreláthatóan milyen gyakran fogod használni azt.
  3. Kerékpárt kerékpár boltból vásárolj! A jobb minőségű kerékpárokat kerékpár boltban tudod megvásárolni. A hipermarketekben vásárolt bringáktól nem szabad sokat várni, élettartamuk rendszeres használat mellett átlagosan 3-4 évre tehető. A kerékpár üzletekben is rendszeres akciókkal várják a vásárlókat. Vásárolj hát biciklit megbízható, szakértői forrásból, hogy garantáltan azt a minőséget kapd, amiért fizettél!