Motoros vezetéstechnikai képzések

Természetesen annál jobb, minél többet tudsz gyakorolni. Ha csak nemrégen szerezted meg a jogosítványt mindenképpen érdemes tovább gyakorolni, fejleszteni a meglévő tudásodat. Egy jogsi nem azt jelenti, hogy bármilyen úton képes vagy biztonsággal végig vezetni. Ahogy mondani szokás gyakorlat teszi a mestert és a motorosokra ez sokszorosan érvényes.

Nemcsak azért fontos a megfelelő motor vezetéstechnika, hogy „szépen vedd be a kanyart”, hanem saját magad és mások testi épségének érdekében igen fontos, hogy a megfelelő tudással és gyakorlattal legyél képes vezetni.

Ilyen gyakorlatot megszerezni egyedül szinte lehetetlen. Milyen bevenni egy éles kanyart? Mire figyelj csúszós, kavicsos úton? Mit tehetsz, ha mégis megcsúszik a motor? Ezek mind olyan élethelyzetek, amik többségét egy motorvezetői tanfolyamon nem lehet elsajátítani.

Amennyiben Neked mégis minden vágyad hosszabb motoros túrákon való részvétel és nemcsak a háztömb körül szeretnél a haverok szemében vagánynak tűnni, akkor mindenképpen érdemes motoros vezetéstechnikai képzés keretén belül egy profi oktató segítségével némi rutint és gyakorlatot szerezni. Sokkal egyszerűbb azonnal a jó technikát megtanulni és azt tökéletesíteni, mint a kialakult rossz szokásokat elhagyni.